Wat is het COW-canvas

Wat is het COW-canvas?

Wanneer bent u voor het laatst echt met iemand in gesprek gegaan? Heeft u oprecht naar de ander geluisterd? En zich kwetsbaar en eerlijk opgesteld? Volgens Erik Jan Koedijk, bedenker van het Cow-canvas, is de manier waarop we communiceren en samenwerken voor verbetering vatbaar. Mensen gaan niet met elkaar in gesprek of durven dat niet. Met het Cow-canvas wil hij daar verandering in brengen. Het canvas is het startpunt van dialoog. De stappen op het canvas helpen om op een andere manier met elkaar in gesprek te gaan, en samen naar de toekomst te kijken. Open je ogen, zoek samen de grenzen op en treed buiten de gebaande paden.

In beweging komen

Door de dialoog op gang te brengen, biedt het COW–canvas u en uw organisatie negen concrete stappen om in beweging te komen. Of u nu directeur van een multinational, bedrijfsleider van een retailer of zzp-er bent. Met het canvas brengt u in kaart hoe veerkrachtig en behendig u bent. En welke stappen u kunt maken om door te groeien en succesvol te blijven. Het canvas biedt houvast om met elkaar in gesprek te gaan, opent ogen en geeft nieuwe ideeën voor de volgende stap in ontwikkeling. Dit kunt u voor uzelf doen, maar ook met uw team, voor de hele organisatie of uw opdrachtgever.

Verbeter de manier waarop u communiceert en samenwerkt

Het COW-canvas is ontwikkeld door Erik Jan Koedijk. Veelgevraagd spreker, workshopleider en management adviseur. In zijn werk voor onder andere SurfControl en Nokia is hij altijd als vanzelf met verandering omgegaan. Het COW-canvas is gebaseerd op inzichten die hij de afgelopen 20 jaar heeft opgedaan. Eén inzicht steekt daar met kop en schouders bovenuit: hoe we met elkaar samenwerken en communiceren is voor verbetering vatbaar. Tijd voor een reset, zodat we opnieuw verbinding met elkaar kunnen maken. Op vrijwel elk gebied van het COW-canvas kunt u verbeteringen aanbrengen door beter te communiceren.